Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Kako TDS-API izboljšuje vašo učinkovitost: Brez zamudnih ročnih posodobitev?r

Tehnični list (Technical Data Sheet - TDS) je dokument, ki vsebuje podrobne informacije o določenem izdelku ali materialu.   

Tehnični list običajno vsebuje informacije pomembne za ustrezno uporabo ali proizvodnjo izdelka. Med drugimi so to:

  • tehnične specifikacije proizvoda,  
  • lastnosti proizvoda,  
  • navodila za uporabo,  
  • varnostne informacije,  
  • informacije o vzdrževanju proizvoda. 

Tehnični listi se pogosto uporabljajo v industriji, proizvodnji in drugih podobnih panogah, kjer je potrebno natančno in zanesljivo razumevanje lastnosti izdelkov ali materialov. Tehnični listi so lahko zelo obsežni, saj vključujejo besedilo, tabele, slike in celo video povezave.   

Kaj je TDS-API in kako deluje? 

Poenostavljeno povedano omogoča takšen TDS-API samodejno dodajanje vsebine TDS-jev, ustvarjene v Chemiusu, na vašo spletno stran. Je torej vmesnik, ki je zasnovan za lažjo vključitev vsebine iz vaših TDS-jev v sistem za upravljanje poslovanja ali druge aplikacije.    

Z izdelavo TDS-jev v Chemiusu si kot uporabniki lahko ustvarite in urejate tehnično dokumentacijo, vključno z besedilom, tabelami, slikami in povezavami do videoposnetkov. Kot vidite so možnosti dejansko (skoraj) neskončne. 

API pa nato zagotavlja, da se vse posodobitve ali spremembe TDS-jev znotraj Chemiusa v trenutku posodobijo tudi na spletnem mestu.  

Iz vsega tega je razvidno, da vam takšen API prinaša ogromne časovne prihranke. Vseeno pa poglejmo še .. 

Katere dodatne prednosti vam prinaša TDS-API? 

  • Popoln in fleksibilen nadzor nad vašimim podatki:  
    Prilagodljivost TDS-API-ja vam omogoča, da imate končno dejanski in takojšen nadzor nad objavljenimi podatki - kateri oddelki ali parametri so prikazani na spletu in kateri so izpuščeni ali pa jih ne želite prikazati. To vam omogoča, da prilagodite predstavitev vaših izdelkov ali materialom različnim potrebam ali željam strank ali kupcev. 
     
  • Preproste in hitre posodobitve brez možnosti napak:  
    Ko posodobite vsebino TDS-ja za določen oddelek, se spremembe v tem oddelku samodejno posodobijo v vseh TDS-jih, ki vsebujejo ta oddelek. Ta funkcija je še posebej ugodna, če imate veliko število TDS-jev, ker so ročne posodobitve vedno zamudne, utrujajoče in nagnjene k napakam, ki vas lahko stanejo dragocenega ugleda.
  • Izboljšanje vaše učinkovitost:  
    Ročno urejanje in posodabljanje TDS-jev v Wordu in nato urejanje te vsebine na spletnem mestu je zahtevno in časovno zamudno. TDS-API izloči to zamudno delo, ki ne pomeni dodane vrednosti za podjetje.  
     
  • Zagotavljanje vedno posodobljenih informacij, ko jih potrebujete:  
    Ta zmožnost ne prihrani le veliko časa in virov, ampak vam zagotavlja, da so informacije v TDS-jih, predstavljene na spletu ali uporabljene v vaših notranjih sistemih, dosledne, točne in skladne z najnovejšimi specifikacijami izdelka. 
     
  • Avtomatizacija, ki jo boste hitro vzljubili:  
    Z avtomatiziranim prenosom in posodabljanjem vsebine v TDS-ju lahko izboljšate svojo operativno učinkovitost, zmanjšate tveganje pri navajanju napačnih informacij ter ohranite visoko raven preglednosti in skladnosti izdelkov. 

V dobi, kjer so natančne in točne informacije o izdelkih ključnega pomena, TDS-API izstopa kot pametno orodje za podjetja, ki si prizadevajo optimizirati svoje procese upravljanja vsebine dokumentacije ter izboljšati natančnost, točnost in zanesljivost podatkov.  

V primeru dodatnih vprašanj ali pa če samo želite ponudbo za TDS-API, mi lahko pišete na spela.hudobivnik@bens-consulting.eu.     

P.S.: Če ste zamudili moje prejšnje prispevke, kjer sem pisala o SDS-API-ju, WEB-API-ju ter ADR-API-ju, si jih lahko preberete tukaj.  

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Varnostni Listi Ostalo | 17. Apr 2024

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.