Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Vloga API-jev v podjetjih - SDS-API

V svetu kemijske industrije je ključen dosleden dostop do varnostnih listov, ki so stalno usklajeni z zakonodajo. Zavedamo se, kako zapleteno je upravljati s temi dokumenti, zato je tu rešitev, ki olajša to breme - SDS-API. Če pa še vedno niste prepričani ali je SDS-API pravo orodje za vas, si lahko ogledate video, kjer so pojasnjene prednosti digitalnih v primerjavi s tradicionalnimi PDF varnostnimi listi. 

Kaj je SDS-API? 

Chemius SDS-API je inovativni vmesnik, zasnovan za poenostavitev dostopa in upravljanja z varnostnimi listi kemikalij. Namesto, da bi iskali po ločenih virih ali ročno posodabljali dokumente, lahko zdaj s SDS-API-jem enostavno integrirate varnostne liste v svoje poslovne sisteme. Za lažjo predstavo kako SDS-API izgleda, si lahko ogledate sledeči video.  

Kako deluje SDS-API? 

  • Neposredna integracija v poslovne sisteme: SDS-API omogoča enostavno povezovanje z vašim sistemom ERP ali CRM, kar olajša prenos in posodabljanje varnostnih listov. 
  • Pridobivanje specifičnih informacij: Z uporabo SDS-API-ja lahko hitro pridobite točno določene varnostne liste ali celoten seznam na podlagi določenih meril. 
  • Uporaba permalinkov: Permalinki (link do digitalnega varnostnega lista), ustvarjeni v aplikaciji Chemius, delujejo kot neposredne povezave do podrobnih informacij o posameznem izdelku, kar olajša njihovo vključitev v poročila ali digitalne račune. 

Prednosti SDS-API-ja: 

  • Poenostavljeno upravljanje: Z enostavnim dostopom do posodobljenih varnostnih listov se zmanjša čas in trud, potreben za upravljanje s temi dokumenti. 
  • Avtomatizacija procesov: SDS-API omogoča avtomatiziran prenos in posodabljanje varnostnih listov, kar zmanjšuje možnost napak in tveganje za neupoštevanje predpisov. 
  • Izboljšana skladnost z zakonodajo: Z zagotavljanjem vedno posodobljenih verzij varnostnih dokumentov podjetjem omogoča ostati skladnim z regulativnimi zahtevami. 
  • Povečana operativna učinkovitost: Z enostavnim dostopom do najnovejših varnostnih informacij lahko podjetja izboljšajo svoje operativne procese in storitve za stranke. 
  • Bolj integriran delovni proces: SDS-API omogoča bolj povezan in učinkovit delovni proces za upravljanje s kemikalijami, kar vodi v boljše notranje operacije in odnose s partnerji. 

Implementacija SDS-API-ja v podjetje je hitra in enostavna, s minimalnim vplivom na obstoječe sisteme. Za implementacijo ni potreben velik napor, saj je SDS-API zasnovan za enostavno integracijo v sistem. 

Sodelovanje z IT oddelkom je ključno pri implementaciji, saj bodo lahko hitro razumeli zahteve in zagotovili tehnično podporo. Bens Consulting vas vodi skozi proces implementacije SDS-API, razloži različne kode in usmerja, kako olajšati proces implemetacije SDS-API-ja. 

Pred končno implementacijo je priporočljivo izvesti testiranje, da se zagotovi pravilno delovanje SDS-API-ja v poslovnem okolju podjetja. Po uspešni implementaciji se tudi zagotovi ustrezno usposabljanje zaposlenih za uporabo SDS-API-ja. 

Po naših izkušnjah se lahko implementacija SDS-API-ja opravi v manj kot tednu dni, če ima podjetje že vzpostavljen IT oddelek. Ko je enkrat SDS-API nastavljen, ni več potrebno nobenega dodatnega dela, kar pomeni minimalno vzdrževanje in maksimalno učinkovitost. 

Če pa še vedno niste prepričani ali je SDS-API pravo orodje za vas, si lahko ogledate video, kjer so pojasnjene prednosti digitalnih v primerjavi s tradicionalnimi PDF varnostnimi listi.  

V primeru dodatnih vprašanj ali pa želite ponudbo za SDS-API pa mi lahko pišete na spela.hudobivnik@bens-consulting.eu 

 

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Varnostni Listi Ostalo | 10. Apr 2024

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.