Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

SCIP prijava 2.del

V drugem delu tega bloga (prvi je na voljo tukaj) se bomo osredotočili na tri stvari.

Prvič, na podatke, ki jih morate posredovati Evropski agenciji za kemikalije (ECHA na kratko). Drugič, na sam postopek izpolnjevanja SCIP prijave. In tretjič, na to katere od teh informacij so vidne in dostopne javnosti.

Katere informacije morate posredovati agenciji ECHA?

V SCIP bazo podatkov morate posredovati informacije, ki omogočajo identifikacijo izdelka, vključno z imenom, razponom koncentracije in identifikatorjem SVHC snovi. Poleg tega je treba predložiti dodatne informacije, ki zagotavljajo varno uporabo izdelka, zlasti glede ravnanja z odpadki.

Na kakšen način lahko izvedete SCIP prijavo?

Pri pošiljanju podatkov v podatkovno zbirko SCIP preko programa IUCLID imate na voljo dva pristopa:

  1. Spletna priprava prijave preko storitve v oblaku ECHA Cloud.

    Ta metoda vam omogoča pripravo prijav neposredno v podatkovno zbirko SCIP preko različice programa IUCLID v oblaku. Storitev v oblaku je primerna za tiste, ki želite ročno pripraviti prijave in morda niste najbolj vešči uporabniki programa IUCLID. Uporabniki lahko svoje prijave pripravite preko storitve IUCLID Cloud, ki zagotavlja enostaven dostop preko spleta. 
  1. Uporaba programa IUCLID 6 preko strežnika in namiznega računalnika.

    Pri tej metodi izvedete prijavo v podatkovno zbirko SCIP brez neposredne spletne povezave, temveč uporabljate program na lastni IT-infrastrukturi podjetja. Ta pristop je bolj primeren za izkušene uporabnike programa IUCLID in je zlasti uporaben za tiste, ki želite ohraniti nadzor nad svojimi podatki in procesom priprave prijav.

Ne glede na izbran pristop pa mora vsako podjetje za uporabo programa IUCLID pridobiti veljaven uporabniški račun pri ECHI. Ta račun vam omogoča dostop do potrebnih funkcij programa in zagotavlja skladnost z zahtevami ECHE glede prijav v podatkovno zbirko SCIP.

Sedaj pa še h tretjemu delu, ki vas verjetno tudi najbolj zanima.

Katere informacije, posredovane v SCIP bazo podatkov, bo ECHA objavila/ bodo javno dostopne?

Zavedati se morate,da bodo Informacije, ki jih boste predložili v SCIP bazi podatkov, javno dostopne. To bo omogočilo upravljavcem odpadkov takojšen dostop do teh informacij in s tem pripomoglo k zapolnitvi trenutnih vrzeli v pretoku informacij.

Te informacije bo ECHA tudi objavila na svoji  spletni strani, pri čemer bo pazila na varstvo zaupnih podatkov, kadar je to potrebno. Tukaj govorimo predvsem o podatkih, ki omogočajo identifikacijo udeležencev v dobavni verigi. Ti podatki seveda ne bodo javno dostopni. ne bodo javno dostopni.

Pa smo prišli do konca.

V primeru, da vas zanima še kaj v povezavi s SCIP prijavami ali SCIP bazo in v blogu ni pokrito, mi lahko napišete sporočilo na spela.hudobivnik@bens-consulting.eu. 


Avtor originalne fotografije rawpixel.com portal Freepik


 

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
REACH | 26. Feb 2024

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.